Vízszigetelés utólag Veszprém

Vízszigetelés utólag Veszprém környékén

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Veszprém vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg pincék vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása céljából.

vízszigetelés Veszprém szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Veszprém – amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év iparágban eltöltött idővel szakszerű munkavégzés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb berendezések és technológiák a villámgyors és olcsó munka végett.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Veszprém régiójában

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, bármikor elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Veszprém

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet külön ennek érdekében készített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rettentően lényeges a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Veszprém

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, így a vakolat nem esik le a falról.

A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mert ez sokáig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel.

Rendszeres nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja?

2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a szegletekben és a széleken is optimálisan létrehozható a megfelelően záró szigetelés.

Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát.

A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal.

Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk az előbbi műveletek befejezését követően a tartós megoldás érdekében.

ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Veszprém

Ezt a megoldást kizárólag abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés.

Az eljárás negatívuma, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal megszüntethetjük a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módszerének kiválasztásakor a következő tényezőket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás gyorsan elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók.

A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon leáll a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm.

A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg megszokott meszelés is megfelelő.

betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Veszprém vonzáskörzetében

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Veszprém környékén

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése.

Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel töréseket, problémákat idéz elő. Jelentős nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyen esetben viszont már csak elodázzuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan tünteti el a valós kellemetlenségeket.

Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen.

Ha nincs más megoldás fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel.

A lakóház és a terasz érintkezési helyein élvédőt érdemes beépíteni.

A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Lakóparkok utólagos falszigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
vizes falak utólagos szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének?

A nedvesség apró pórusokon át hatol be a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát.

Mik a következményei a nedves falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát okoz.

Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása?

A fal száradási ideje több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos változás tapasztalható.

A lakónak kell-e valamit tennie?

Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbírása?

A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása következtében!

Amennyiben szakszerű és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Veszprém régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.