Vízszigetelés utólag Vas megye

Vízszigetelés utólag Vas megye környékén

Vizes, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Vas megye területén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el pincék ázását. Vállalkozásunk beton injektálást kínál ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Vas megye szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Vas megye – cégünk jellemzői

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert választja.
 5. Országosan dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Vas megye területén

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is konzultálhat velünk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Vas megye

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a munkát külön ennek érdekében készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és penész ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a kifogástalan szigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul sarkalatos a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Vas megye

Légpórus vakolat Vas megye

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A korábban alkalmazott vakolatot a salétromos felületeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mivel ez hosszú ideig védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Rendszeres kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja?

2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő réseket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is tökéletesen kivitelezhető a jól záró szigetelés.

Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy az összegyűlt talajnedvességet le lehessen csapolni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást.

A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal.

Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk a korábban leírt műveletek lezárása után a tartós végeredmény megvalósításához.

megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Vas megye

Ezt a megközelítést kizárólag abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés.

A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módjának kiválasztásakor az alábbi faktorokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk.

Az injektálás hamar elvégezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók.

A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek következtében a falak idővel ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható.

ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Vas megye övezetében

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Vas megye övezetében

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat vált ki. Jókora nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, miközben januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyenkor azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig fedi el a valós bajokat.

Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek.

Ha nincs mit tenni fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával.

A lakás és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt javallott a szigetelésbe építeni.

A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének?

A nedvesség pici pórusokon át hatol be a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Milyen hatásai vannak a salétromos falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát eredményez.

Mennyi ideig tart a szigetelés kivitelezése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal?

A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható javulás érzékelhetőérezhető.

A lakónak kell-e bármit tennie?

Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek semmi dolga.

Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága?

A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen!

Amennyiben szakszerű és végleges megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Vas megye régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.