Vízszigetelés utólag Szombathely

Vízszigetelés utólag Szombathely környékén

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Szombathely régiójában, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag hárítja el garázsok ázását. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

szigetelő injektálás Szombathely

Nedvesség elleni szigetelés Szombathely – amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és olcsó szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Szombathely környékén

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A munka végeztével később is konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Szombathely

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet speciálisan ehhez épített, exkluzív falvágó géppel végezzük. A falat általában a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek a lábazattal, és továbbítják a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kifogástalan szigetelés végett, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit precízen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Szombathely

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról.

A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez sokáig védi meg a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban található egy pince, annál nagyobb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem precíz módon kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel.

Rendszeres gondok a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén le kell szedni a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult hézagokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a sarkokban és a széleken is ideálisan felvihető a kitűnően záró szigetelés.

Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát.

A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár azonnal el is végezhetünk az előbbi műveletek lezárása után a hosszú távú megoldás eléréséhez.

beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Szombathely

Ezt a munkamódszert csakis akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet hozzáférni a pincefalhoz.

Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elháríthatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának meghatározásánál a lenti tényezőket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás hamar megvalósítható eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők.

A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan elmúlik a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm.

A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg szokásos meszelés is megteszi.

betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Szombathely vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre.

Terasz szigetelése Szombathely övezetében

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, letöredeznek, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése.

Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat okoz. Komoly problémákat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ekkor viszont már csak halogatjuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy darabig tünteti el a valódi gondokat.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jelentkeznek.

Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával.

A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni.

A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

faltisztitás

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
pinceszigetelés utólag

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát.

Mik a következményei a nedves falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát eredményez.

Mennyi ideig tart a falszigetelés elvégzése?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében.

Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal?

A fal száradása több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már észrevehető változás tapasztalható.

Az épület tulajdonosának kell-e bármit tennie?

Nem, a szigetelés elvégzését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek nincs teendője.

Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület szilárdsága?

Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen!

Amennyiben szakszerű és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Szombathely környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.