Vízszigetelés utólag Pécs

Vízszigetelés utólag Pécs környékén

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Pécs területén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan hárítja el házak ázását. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Pécs

Vízszigetelés Pécs – cégünk jellemzői

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és megfizethető munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert alkalmazza.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Pécs övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is a rendelkezésére állunk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Pécs

1. Az első műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet külön erre a célra gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kifogástalan szigetelés végett, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően sarkalatos a kihorganyzó ék alkalmazása, mert a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Pécs

Légpórus vakolat Pécs

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez időtálló módon védelmezi a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem tökéletesen kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával.

Sokszor előforduló bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja?

2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a hiányos vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben képződött nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, így a szegletekben és az éleknél is optimálisan kialakítható a kitűnően záró szigetelés.

Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát.

A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal.

Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a korábban leírt műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény érdekében.

beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Pécs

Ezt a megoldást csakis akkor ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés.

Az eljárás negatívuma, hogy bár belül vizesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elháríthatjuk a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának kiválasztásakor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók.

A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm.

A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg sima meszelés is jó lesz.

betoninjektáló

Vályogház szigetelése Pécs régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre.

Terasz szigetelése Pécs környékén

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat vált ki. Meghatározó kellemetlenségeket okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az adott csempe. Ilyenkor azonban már csak halogatjuk a bajt, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra fedi el a meglévő gondokat.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre.

Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával.

Az épület és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot érdemes a szigetelésbe építeni.

A dilatációs hézagok betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról.

pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A víz apró pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja.

Milyen hatásai vannak a penészes falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban alapvetően több párát eredményez.

Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében.

Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében?

A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy egy negyedév alatt már észrevehető előrelépés észlelhető.

A lakónak kell-e bármit előkészíteni?

Nem, a szigetelés elvégzését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga.

Falvágásos technológia esetén csökken-e bármilyen mértékben a falak szilárdsága?

A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása miatt!

Amennyiben szakszerű és sokáig tartó megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Pécs régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.