Vízszigetelés utólag Debrecenben

Vízszigetelés utólag Debrecen környékén

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Debrecen övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag hárítja el házak ázását. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Debrecen betoninjektálással

Vízszigetelés Debrecen – amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai háttérrel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb berendezések és technológiák a villámgyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Debrecen környékén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket:

nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Debrecen

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten erre a célra épített, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a résmentes lezárás végett, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül fontos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Debrecen

A légpórus vakolat olyan nagy páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mert ez időtálló módon védelmezi a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem eredményesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés feladatával.

Sokszor előforduló problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a nem teljes vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben kialakult hézagokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ilyen módon a szegletekben és a szegélyek mentén is 100%-osan kivitelezhető a megfelelően záró szigetelés.

Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kifejezetten mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást.

A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a korábban leírt műveletek lezárása után a hosszú távú cél végett.

ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Debrecen

Ezt a megoldást kizárólag akkor tanácsoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz.

A módszer árnyoldala, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának eldöntésekor a lenti aspektusokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők.

A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm.

A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg megszokott meszelés is jó lesz.

betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Debrecen vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Debrecen környékén

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat eredményez. Meghatározó gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ekkor viszont már csak elodázzuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak egy átmeneti időszakra fedi el a tényleges nehézségeket.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jelentkeznek.

Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű szélek kialakításával.

A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot tanácsos a szigetelésbe építeni.

A dilatációs rések betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

pince penészmentesítése

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Családi házak utólagos vízszigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A víz kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a penészes falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben sokkal nagyobb párát idéz elő.

Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően.

Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében?

A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási viszonyok (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy egy negyedév alatt már látványos javulás tapasztalható.

Az épület tulajdonosának kell-e valamit tennie?

Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falátvágás alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása?

A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása miatt!

Amennyiben professzionális és sokáig tartó megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Debrecen régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.