Utólagos vízszigetelés Szolnok

Utólagos vízszigetelés Szolnok

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Szolnok övezetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólag szünteti meg garázsok nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

szigetelő injektálás Szolnok

Nedvesség elleni szigetelés Szolnok – ajánlatunk

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és költséghatékony munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Szolnok régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Szolnok

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát külön erre a célra épített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és penész ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a résmentes lezárás végett, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal hézagjaiba is behatol, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Szolnok

Légpórus vakolat Szolnok

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, és a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A megszokott vakolatot a vizesedéssel érintett területen tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú ideig védelmezi a fal kívülről látható felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem precíz módon megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával.

Visszatérő komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét?

2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem előírásszerűen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, így a kis zugokban és a szegélyek mentén is maradéktalanul megvalósítható a kitűnően záró szigetelés.

Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de kiváltképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után tökéletesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot.

A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal.

Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt el is végezhetünk a korábban leírt lépések lezárása után a hosszú távú megoldás érdekében.

beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Szolnok

Ezt a megközelítést csakis akkor ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése.

A megközelítés hátránya, hogy jóllehet belül nedvesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elkerülhetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának előirányzása során a következő viszonyszámokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk.

Az injektálás hamar megvalósítható művelet, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők.

A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg hagyományos meszelés is megteszi.

betoninjektáló

Vályogház szigetelése Szolnok övezetében

Mivel a vályogházak falának felépítése egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk.

Terasz szigetelése Szolnok vonzáskörzetében

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése.

Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez idővel réseket, problémákat okoz. Számottevő nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert az optikai tuning csak egy átmeneti időszakra tünteti el a tényleges gondokat.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, máskülönben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok képződnek a felületen.

Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával.

A lakás és a terasz érintkezési pontjain élvédőt javallott beépíteni.

A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A nedvesség kis méretű pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a salétromos falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban alapvetően több párát idéz elő.

Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal?

A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már észrevehető javulás érzékelhetőérezhető.

A lakónak kell-e valamit előkészíteni?

Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője.

Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület stabilitása?

Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen!

Ha profi és sokáig tartó megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Szolnok övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.