Utólagos vízszigetelés Székesfehérvár

Utólagos vízszigetelés Székesfehérvár

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Székesfehérvár vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el pincék nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Székesfehérvár betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Székesfehérvár – ezt kínáljuk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel precíziós munka.
 3. Az elérhető legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a villámgyors és pénztárcabarát szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk ajánlott rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Amivel nem kell számolnia, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Székesfehérvár területén

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is konzultálhat velünk, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Székesfehérvár

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet külön ehhez tervezett, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a talajnedvesség és penész ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen módfelett hangsúlyos a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is benyomul, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Székesfehérvár

Légpórus vakolat Székesfehérvár

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, így a falon marad a vakolat.

A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszan védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem eredményesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Rendszeres kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja?

Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, így a szegletekben és a széleken is 100%-osan létrehozható az optimálisan záró szigetelés.

Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást.

A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól meg tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a korábban leírt folyamat befejezését követően a tartós cél érdekében.

ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Székesfehérvár

Ezt a munkamódszert csakis akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamiért nem lehet hozzáférni a pincefalhoz.

A módszer hátulütője, hogy ugyan belül beázás nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módjának előirányzása során a következő műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető módszer, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők.

A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm.

A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg megszokott meszelés is megfelelő.

betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Székesfehérvár övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Székesfehérvár vonzáskörzetében

A terasz vízszigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése.

Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat idéz elő. Nem elhanyagolható nehézségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ekkor viszont már csak elnapoljuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy átmeneti időszakra tünteti el a meglévő bajokat.

Milyen megoldási javaslatunk van a helyes szigetelésre?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki.

Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel.

A lakóház és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot ajánlott beépíteni.

A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

légpórus vakolat

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Társasházak utólagos szigetelése
 • Szuterén szigetelése
 • Téglaház szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
vizes falak utólagos szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba?

A nedvesség pici pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Milyen hatásai vannak a salétromos falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban lényegesen nagyobb párát eredményez.

Időigényes a falszigetelés elvégzése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően.

Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében?

A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető.

Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni?

Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője.

Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel az épület teherbíróképessége?

A pince földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása következtében!

Ha profi és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Székesfehérvár régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.