Utólagos vízszigetelés Miskolc

Utólagos vízszigetelés Miskolc

Nedves, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Miskolc övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Köszöntjük weboldalunkon!

Vállalatunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg garázsok vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Miskolc betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Miskolc – ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb szerszámok és technológiák a gyors és olcsó szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt rendszert alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Miskolc vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is hívhat minket, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket:

nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Miskolc

1. Az első lépés a salétromos fal átvágása. Ezt a műveletet kifejezetten erre a célra készített, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen hallatlanul lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Miskolc

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a falon marad a vakolat.

A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen érdemes légpórus vakolatra váltani, mert ez sokáig védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lapuló vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Gyakori bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ha a munka úgy igényli ki kell bontani a hiányos vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben kialakult hasadékokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ezzel a kis zugokban és a szegélyek mentén is ideálisan létrehozható a kiválóan záró szigetelés.

Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát.

A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal.

Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a fent ismertetett folyamat végeztével a hosszú távú megoldás megvalósításához.

ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Miskolc

Ezt a megoldást kizárólag akkor ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát.

A megközelítés hátulütője, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezáltal kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés metódusának előirányzása során az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás hamar végrehajtható művelet, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók.

A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan leáll a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm.

A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg hagyományos meszelés is elfogadható.

betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Miskolc régiójában

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk.

Terasz szigetelése Miskolc környékén

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése.

Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat okoz. Súlyos kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mert egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyenkor azonban már csak elodázzuk a problémát, mert az optikai tuning csak ideig-óráig fedi el a valódi gondokat.

Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, ellenkező esetben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok képződnek a felületen.

Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával.

A lakóház és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot érdemes beépíteni.

A dilatációs rések betartása mellett gondoskodni kell a vízorr profilról.

faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
salétromos fal szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének?

A nedvesség pici pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Milyen hatásai vannak a salétromos falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben lényegesen nagyobb párát eredményez.

Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében.

Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében?

A fal száradása több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már látványos változás tapasztalható.

A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie?

Nem, a szigetelés elvégzését teljes egészében mi csináljuk, Önnek semmi dolga.

Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége?

A lakóház földrengés-állósága nem csökken a falvágás eredményeképpen!

Ha profi és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Miskolc régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.