Utólagos vízszigetelés Budapest

Vízszigetelés utólag Budapest környékén

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Budapesten, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. falvágás), utólagosan szünteti meg házak vizesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Budapest betoninjektálással

Vízszigetelés Budapest – cégünk ismérvei

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Budapest területén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, bármikor konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Budapest

1. Az első műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten erre a célra készített, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és szállítják a talajnedvességet.

A berendezéseink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és penész ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a résmentes lezárás végett, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen különösen sokat számít a kihorganyzó ék alkalmazása, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal repedéseibe is benyomul, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Budapest

Légpórus vakolat Budapest

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat.

A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú ideig megóvja a fal külső részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem jól kivitelezett az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Sokszor előforduló kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja?

2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó hézagokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ezzel a szegletekben és a széleken is maradéktalanul létrehozható a jól záró szigetelés.

Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát.

A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal.

Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a fent ismertetett lépések lezárása után a hosszú távú cél érdekében.

ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Budapest

Ezt a megközelítést csakis akkor ajánljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés.

Az eljárás hátránya, hogy bár belül nedvesedés nem lesz, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felvinni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon kiküszöbölhetjük a pince padlózatának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés metódusának eldöntésekor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás hamar kivitelezhető eljárás, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók.

A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm.

A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg megszokott meszelés is megfelelő.

betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Budapest régiójában

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk.

Terasz szigetelése Budapest környékén

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok legtöbbször egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése.

Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése szinte mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat idéz elő. Súlyos problémákat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ilyenkor azonban már csak elodázzuk a bajt, mert az optikai tuning csak ideig-óráig tünteti el a valódi bajokat.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok alakulnak ki.

Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel.

A lakás és a terasz érintkezési pontjain élvédőt érdemes a szigetelésbe építeni.

A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • szuterén szigetelése
 • Vályogház vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag megszüntetésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba?

A víz apró pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a salétromos falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a házban sokkal több párát idéz elő.

Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében.

Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása?

A fal száradása több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható javulás tapasztalható.

A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni?

Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga.

Falátvágás esetén csökken-e valamennyivel az épület stabilitása?

Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen!

Ha professzionális és hosszú távon tartós megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Budapest területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.