Utólagos vízszigetelés Békés megye

Utólagos vízszigetelés Békés megye

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag, utólagos falszigetelés Békés megye, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólag szünteti meg házak vizesedését. Vállalatunk beton injektálást ajánl ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Békés megye betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Békés megye – ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 20 év szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A rendelkezésre álló legkorszerűbb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és költséghatékony munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Békés megye övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Betartjuk a határidőket, ha bármilyen nehezítő körülmény merül fel, időben szólunk.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Békés megye

1. Az 1. műveleti fázis a penészes fal átvágása. Ezt a lépést kifejezetten erre a célra tervezett, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kifogástalan szigetelés érdekében, a fal síkjából kitüremkedő részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően fontos a kihorganyzó ék használata, mivel a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal üregeibe is benyomul, és keménnyé válása után ellenállóbb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Békés megye

Légpórus vakolat Békés megye

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszan megóvja a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Gyakori bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén le kell szedni a nem teljes vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben kialakult hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felhordani, ilyen módon a sarkokban és az éleknél is optimálisan kialakítható a kiválóan záró szigetelés.

Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal előtt ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni.

A kiásott gödör visszatemetése után tökéletesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot.

A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul végrehajthatunk a korábban leírt lépések lezárása után a hosszú távú végeredmény megvalósításához.

beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Békés megye

Ezt a munkamódszert kizárólag akkor ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz.

A megközelítés hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon megszüntethetjük a pince padlózatának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés módjának meghatározásánál a lenti viszonyszámokat kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk.

Az injektálás gyorsan kivitelezhető eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők.

A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig félbeszakad a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat készítésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg sima meszelés is megteszi.

ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Békés megye területén

Figyelembe véve a vályogházak falstruktúrája teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre.

Terasz szigetelése Békés megye területén

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, zúzódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése.

Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez viszonyítva. Ez idővel repedéseket, problémákat okoz. Súlyos gondokat okozhat a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ilyenkor viszont már csak elnapoljuk a megoldás, mert a kozmetikázás csak egy darabig tünteti el a valódi kellemetlenségeket.

Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését?

A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre.

Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő sarok kiképzéssel.

A lakás és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot ajánlott a szigetelésbe építeni.

A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Tapasztott fal falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
vizes falak szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A víz pici pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát.

Mik a következményei a salétromos falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban lényegesen több párát eredményez.

Időigényes a falszigetelés elvégzése?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően.

Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása?

A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető.

A lakónak kell-e valamit előkészíteni?

Nem, a szigetelés kivitelezését az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga.

Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége?

A pince földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása miatt!

Ha professzionális és hosszú távon tartós megoldást szeretne a nedves, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Baján, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.