Utólagos vízszigetelés Baja

Utólagos vízszigetelés Baja

Vizes, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag hárítja el garázsok vizesedését. Vállalatunk beton injektálást kínál ház alap megerősítésére, süllyedő házak javítása érdekében.

vízszigetelés Baja szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Baja – amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és kedvező áron elérhető munka végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Baja régiójában

 • Nincsenek rejtett költségek, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

0-24 ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Baja

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal megvágása. Ezt a műveletet speciálisan ennek érdekében készített, különleges falvágó gépegységgel végezzük. A falat többnyire a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és szállítják a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a résmentes lezárás végett, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rendkívül hangsúlyos a kihorganyzó ék használata, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és a megkötést követően időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Baja

Légpórus vakolat Baja

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról.

A hagyományos vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú távon védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem jól megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel.

Rendszeres bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező nyílásokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, ezzel a szegletekben és a szegélyek mentén is profi módon kivitelezhető a kitűnően záró szigetelés.

Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A kiásott gödör visszatemetése után megfelelően döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott járdát.

A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal.

Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár azonnal végrehajthatunk a korábban leírt műveletek lezárása után a hosszú távú megoldás eléréséhez.

ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Baja

Ezt a megközelítést csupán akkor ajánljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés.

A módszer negatívuma, hogy jóllehet belül beázás nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés metódusának kiválasztásakor a lenti szempontokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók.

A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon abbamarad a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével könnyíthető meg, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg szokványos meszelés is megfelelő.

betoninjektáló

Vályogház szigetelése Baja övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre.

Terasz szigetelése Baja területén

A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése.

Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez idővel réseket, problémákat eredményez. Meghatározó problémákat jelent a nagy hőingadozás, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy forró, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felforrósodik a burkolat, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális járólap. Ekkor viszont már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig tünteti el a valódi bajokat.

Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki.

Szükség esetén fel kell bontani az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával.

Az épület és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni.

A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Társasházak utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs vízszigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés elhárítására irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A víz apró pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát.

Mik a következményei a salétromos falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakótérben alapvetően nagyobb párát eredményez.

Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal?

A fal száradási ideje több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már látványos változás észlelhető.

A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni?

Nem, a szigetelés kivitelezését az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek semmi dolga.

Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbírása?

Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal megvágása eredményeképpen!

Amennyiben profi és végleges megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólag történő vízszigetelésére, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.