Utólagos falszigetelés Tolna megye

Utólagos falszigetelés Tolna megye

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Tolna megye régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan hárítja el pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Tolna megye szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Tolna megye – ajánlatunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett helyszíni felmérés, tájékoztatás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel precíziós munka.
 3. A piacon létező legkorszerűbb szerszámok és technológiák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát munka megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Tolna megye övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A munka végeztével bármikor a rendelkezésére állunk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket:

vízszigetelés utólag

Falvágással történő szigetelés Tolna megye

1. Az első műveleti fázis a penészes fal megvágása. Ezt a műveletet speciálisan ennek érdekében tervezett, egyedi falvágó géppel végezzük. A falat túlnyomórészt a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és szállítják a talajnedvességet.

A berendezéseink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően hangsúlyos a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is be tud áramlani, és keménnyé válása után időtállóbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Tolna megye

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falszerkezetben maradnak, így a vakolat nem esik le a falról.

A hagyományos vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez sokáig védi meg a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál nagyobb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem tökéletesen kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés feladatával.

Visszatérő komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a megjelenő falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben jelentkező hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot alkalmazni, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is maradéktalanul létrehozható a jól záró szigetelés.

Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal előtt javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet le lehessen csapolni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát.

A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy jól meg tudjon száradni a fal.

Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a fent ismertetett műveletek lezárása után a hosszú távú megoldás megvalósításához.

megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Tolna megye

Ezt a munkamódszert csupán akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen okból lehetetlen volt a vízszigetelés.

A módszer hátránya, hogy ugyan belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

Az utólagos falszigetelés módszerének eldöntésekor a lenti aspektusokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük.

Az injektálás gyorsan elvégezhető eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők.

A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm.

A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg hétköznapi meszelés is elfogadható.

ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Tolna megye övezetében

Tekintve, hogy a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk.

Terasz szigetelése Tolna megye régiójában

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése.

Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert a ház természetes süllyedése majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb töréseket, problémákat vált ki. Komoly kellemetlenségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a burkolat, miközben télen akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyen esetben azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig tünteti el a valós kellemetlenségeket.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok jelentkeznek.

Amennyiben elkerülhetetlenné válik fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel.

A lakóház és a terasz érintkezési helyein élvédőt érdemes beépíteni.

A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

légpórus vakolat

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Pince szigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Penészesedés kiküszöbölésére irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
vizes falak szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Mi a módja a víz falba kerülésének?

A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a salétromos falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakótérben sokkal több párát okoz.

Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében.

Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása?

A fal száradási ideje több faktor függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható változás érzékelhetőérezhető.

A szigetelést igénylőnek kell-e bármit előkészíteni?

Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önnek nincs teendője.

Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak teherbíróképessége?

A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen!

Amennyiben profi és végleges megoldást keres a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Tolna megye övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.