Utólagos falszigetelés Szekszárd

Utólagos falszigetelés Szekszárd

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Szekszárd környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalatunk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Szekszárd betoninjektálással

Vízszigetelés Szekszárd – cégünk jellemzői

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai tapasztalattal szakszerű munkavégzés.
 3. Az elérhető legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és pénztárcabarát szolgáltatás érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Szekszárd övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Szigetelés falvágással Szekszárd

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést speciálisan erre a célra gyártott, egyedi falvágó berendezéssel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólagos vízszigetelés művelettel műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a hibátlan falszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul hangsúlyos a kihorganyzó ék alkalmazása, tudniillik a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Szekszárd

Légpórus vakolat Szekszárd

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, és a vakolat nem esik le a falról.

A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszan védelmezi a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban lappangó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem jól kivitelezett a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés problémájával.

Sokszor előforduló nehézségek a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Indokolt esetben le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy nem tökéletesen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot felvinni a felületre, így a szegletekben és a szegélyek mentén is professzionálisan megoldható a kitűnően záró szigetelés.

Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást.

A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes zárása miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk az előbbi lépések befejezését követően a tartós megoldás megvalósításához.

megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Szekszárd

Ezt a munkamódszert csak akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése.

Az eljárás árnyoldala, hogy jóllehet belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve meggátolhatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének eldöntésekor a következő tényezőket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás hamar végrehajtható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók.

A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a pára felszívása. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm.

A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható helyeken esetleg hagyományos meszelés is elfogadható.

ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Szekszárd vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falának felépítése teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk.

Terasz szigetelése Szekszárd övezetében

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott járólapok teszik szükségessé. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok túlnyomórészt egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel töréseket, problémákat idéz elő. Nem elhanyagolható gondokat okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a megoldás, mert az optikai tuning csak ideig-óráig tünteti el a valódi gondokat.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, ellenkező esetben a későbbiekben is problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok képződnek a felületen.

Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával.

A lakás és a terasz érintkezési helyein élvédőt javallott beépíteni.

A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

faltisztitás

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Társasházak utólagos vízszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
falak megerősítése

Sokszor feltett kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A víz apró pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a nedves falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban alapvetően nagyobb párát idéz elő.

Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyi adottságok függvényében.

Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal?

A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Általánosságban helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már észrevehető változás tapasztalható.

A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie?

Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falátvágás alkalmazásakor csökken-e valamennyivel a falak szilárdsága?

A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal átvágása következtében!

Ha profi és sokáig tartó megoldást szeretne a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Szekszárd vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.