Utólagos falszigetelés Sopron

Utólagos falszigetelés Sopron

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Sopron környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

Pinceszigetelés utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. injektálás), utólag hárítja el házak nedvesedését. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása céljából.

szigetelő injektálás Sopron

Nedvesség elleni szigetelés Sopron – ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados iparágban eltöltött idővel precíziós munka.
 3. A piacon létező legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és megfizethető szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Sopron régiójában

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

vizszigetelés telefonszám

Utólagos vízszigetelés falátvágással Sopron

1. Az első műveleti fázis a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést külön evégett készített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a talajnedvességet.

Eszközeink por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólagos vízszigetelés lépés során műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék bevetése, mert a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is behatol, és a megkötést követően tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Sopron

Légpórus vakolat Sopron

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A megszokott vakolatot a nedvesedő helyeken ajánlott légpórus vakolatra váltani, mert ez hosszan megóvja a fal külső felületét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban van megépítve egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még úgy is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem precíz módon megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel.

Visszatérő kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét?

Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a nem végig elhelyezett vagy nem megfelelően átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Ajánlott kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ezzel a sarkokban és a szegélyek mentén is maradéktalanul kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés.

Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de legfőképpen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást.

A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell verni, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem tökéletes szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk a korábban leírt folyamat végeztével a tartós végeredmény érdekében.

megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Sopron

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés.

Az eljárás hátránya, hogy bár belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni a meglévő vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezzel elháríthatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés eljárásának kiválasztásakor az alábbi műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás rövid idő alatt megvalósítható módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén megvalósíthatók.

A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek következtében a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, perspektivikusan elmúlik a pára felszívása. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm.

A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb pontokon esetleg sima meszelés is jó lesz.

betoninjektáló

Vályogház szigetelése Sopron övezetében

Figyelembe véve a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek következtében a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Sopron régiójában

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő elteltével megrepednek, letöredeznek, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése.

Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása majdnem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez idővel hézagokat, problémákat vált ki. Komoly kellemetlenségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ekkor azonban már csak elodázzuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig rejti el a valódi nehézségeket.

Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését?

A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jelentkeznek.

Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel.

Az épület és a terasz érintkezési pontjain élvédőt érdemes beépíteni.

A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vert fal vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
falak megerősítése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A nedvesség pici pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát.

Milyen hatásai vannak a nedves falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, asztma, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát idéz elő.

Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal?

A fal száradási ideje több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a gond kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően azt lehet mondani, hogy néhány hónap alatt már látványos változás érzékelhetőérezhető.

A szigetelést igénylőnek kell-e valamit tennie?

Nem, a szigetelés végrehajtását teljes egészében mi csináljuk, Önnek nincs teendője.

Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbíróképessége?

A pince földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás miatt!

Amennyiben profi és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Sopron régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.