Utólagos falszigetelés Pest megye

Utólagos falszigetelés Pest megye

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Pest megye környékén, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Vállalkozásunk a legmodernebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan szünteti meg garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

szigetelő injektálás Pest megye

Vízszigetelés Pest megye – amit ajánlunk

 1. Gyors, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és alkalmazott technikák a gyors és költséghatékony szolgáltatás végett.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Pest megye területén

 • Nincsenek rejtett költségek, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után bármikor konzultálhat velünk, ha információra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

0-24 ügyfélszolgálat

Falvágással történő szigetelés Pest megye

1. Az első lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten erre a célra tervezett, exkluzív falvágó berendezéssel végezzük. A falat általában a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt juttatunk be a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a kiváló vízszigetelés céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően sarkalatos a kihorganyzó ék alkalmazása, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal nyílásaiba is be tud áramlani, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Pest megye

Légpórus vakolat Pest megye

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a földből felszívott, különböző sók a falon belül maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról.

A korábban alkalmazott vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még úgy is, ha a létező legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem precíz módon megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés problémájával.

Rendszeres komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Sok-sok évvel ezelőtt behelyezett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Rossz rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét?

2 módon tudjuk ezt megvalósítani: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy nem jól átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falakat.
 • Pótolni kell a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ilyen módon a szegletekben és a széleken is optimálisan megvalósítható az optimálisan záró szigetelés.

Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát.

A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal.

Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt folyamat végeztével a hosszú távú cél megvalósításához.

ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Pest megye

Ezt a megoldást csakis abban az esetben ajánljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva lehetetlen volt a vízszigetelés.

Az eljárás hátránya, hogy bár belül vizesedés nem lesz, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Első lépésként le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel meggátolhatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés módszerének meghatározásánál a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz viszonyok

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés eljárás folyamán a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk.

Az injektálás gyorsan megvalósítható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül elvégezhetők.

A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak némi szikkadást követően ki tudnak száradni, perspektivikusan abbamarad a pára felszívása. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm.

A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a nem annyira jól látható pontokon esetleg szokásos meszelés is megfelelő.

betoninjektáló

Vályogház szigetelése Pest megye vonzáskörzetében

Mivel a vályogházak falának felépítése össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Pest megye vonzáskörzetében

A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott csempék teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő után megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes süllyedése majdnem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat vált ki. Jókora nehézségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg januárban vagy februárban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyenkor azonban már csak elodázzuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak egy darabig fedi el a meglévő gondokat.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, ellenkező esetben a későbbiekben is gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a jövőben is fagyáskárok keletkeznek.

Szükség esetén fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas szélek kialakításával.

A lakóház és a terasz kapcsolódási pontjain élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni.

A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

faltisztitás

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Tapasztott fal szigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
pinceszigetelés utólag

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba?

A víz kis méretű pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Milyen hatásai vannak a penészes falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a házban sokkal több párát idéz elő.

Időigényes a vízszigetelési munka?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, különleges esetekben, vagy nagy épület esetén a munka ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően.

Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében?

A fal száradása több körülmény függvénye: a fal felépítése, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés megkezdésekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható javulás érzékelhetőérezhető.

A lakónak kell-e valamit tennie?

Nem, a szigetelés megvalósítását az első művelettől az utolsóig mi csináljuk, Önnek semmi dolga.

Falátvágás esetén rosszabb lesz-e valamennyivel a falak teherbíróképessége?

A lakóház földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása miatt!

Amennyiben profi és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Pest megye környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, akkor hívjon minket bátran +36 30 2491 291.