Utólagos falszigetelés Paks

Utólagos falszigetelés Paks

Vizes, salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelése Paks környékén, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólagosan

Talajvíz elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan hárítja el garázsok ázását. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Paks szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Paks – ezt kínáljuk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában precíziós munka.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és költséghatékony munka végett.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást alkalmazza.
 5. Vidéken és a fővárosban is dolgozunk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Paks területén

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is elérhet minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

nonstop vízszigetelés ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Paks

1. Az 1. lépés a penészes fal átvágása. Ezt a lépést speciálisan erre a célra tervezett, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és szállítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink por- és zajvédettek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívülre kilógó részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül jelentőségteljes a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is be tud áramlani, és a megkötést követően ellenállóbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Paks

Légpórus vakolat Paks

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez időtálló módon megóvja a fal külső felületét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező leghatékonyabb módon próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem precíz módon megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Gyakori problémák a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja?

2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli el kell távolítani a hiányos vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó hézagokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Érdemes kenhető, üvegszállal erősített anyagot felvinni a felületre, így a szegletekben és az éleknél is 100%-osan kiépíthető a kitűnően záró szigetelés.

Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de elsőként mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott térburkolást.

A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felhordani, hogy az előírások szerint meg tudjon száradni a fal.

Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár késlekedés nélkül el is végezhetünk a fent ismertetett műveletek befejezését követően a hosszú távú cél érdekében.

beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Paks

Ezt a munkamódszert csakis abban az esetben ajánljuk, ha kívülről valamiért lehetetlen volt a vízszigetelés.

A megközelítés hátulütője, hogy bár belül nedvesedés nem alakul ki, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Mindenekelőtt le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat pótlása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve kiküszöbölhetjük a pince padlójának vizesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés módjának kiválasztásakor a következő műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal felépítése, anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk.

Az injektálás hamar megvalósítható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül kivitelezhetők.

A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon véget ér a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg sima meszelés is megfelelő.

betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Paks környékén

Mivel a vályogházak falstruktúrája össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk.

Terasz szigetelése Paks környékén

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különböző, más típusú burkolatok többnyire egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához képest. Ez előbb-utóbb repedéseket, problémákat idéz elő. Jókora kellemetlenségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felforrósodik a csempe, míg a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Néhány „szakember” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő csempe. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig tünteti el a valós hiányosságokat.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, különben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a következő időszakokban is fagyáskárok jönnek létre.

Ha úgy diktálja a szükség fel kell bontani az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is előírásszerű sarok kiképzéssel.

A lakás és a terasz kapcsolódási helyein élvédőt ajánlott a szigetelésbe építeni.

A dilatációs osztások betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

légpórus vakolat

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs falszigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Dohszag megszüntetésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Mélygarázsok vízszigetelése

A vízszigetelés leggyakoribb módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A nedvesség kis méretű pórusokon át jut a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát.

Mik a következményei a salétromos falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen több párát idéz elő.

Sok időt vesz igénybe a falszigetelés elvégzése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen hozzáférhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően.

Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása?

A fal száradása több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már szemmel látható előrelépés érzékelhetőérezhető.

A lakónak kell-e bármit tennie?

Nem, a szigetelés elvégzését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falátvágás esetén csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása?

A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a falvágás következtében!

Amennyiben profi és végleges megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagosan kivitelezett vízszigetelésére Paks területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.