Utólagos falszigetelés Orosháza

Utólagos falszigetelés Orosháza

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Orosháza övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólag szünteti meg pincék vizesedését. Cégünk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Orosháza szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Orosháza – amit ajánlunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados múlttal a szakmában tökéletes minőségű szigetelés.
 3. A piacon létező legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és olcsó szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk javasolt megoldást alkalmazza.
 5. Egész Magyarország területén tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Orosháza vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

vízszigetelés utólag

Szigetelés falvágással Orosháza

1. Az 1. lépés a penészes fal megvágása. Ezt a munkát speciálisan erre a célra készített, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a földfelszín felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alappal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is irányítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt préselünk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a föld nedvessége és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben helyezzük be a tökéletes zárás érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen rettentően sokat számít a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal üregeibe is bekerül, és a megkeményedése után időtállóbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Orosháza

Légpórus vakolat Orosháza

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A szokásos vakolatot a vizesedéssel érintett területen javasolt légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez hosszú ideig megóvja a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb található egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem eredményesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés feladatával.

Sokszor előforduló kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

Mi a jó pinceszigetelés módja?

2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a hiányos vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a feltáruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben mutatkozó nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot használni, ilyen módon a sarkokban és a szegélyek mentén is optimálisan megoldható a hatékonyan záró szigetelés.

Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni.

A kiásott gödör visszatemetése után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott járdát.

A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy jól meg tudjon száradni a fal.

Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk az előbbi folyamat befejezését követően a hosszú távú cél eléréséhez.

beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Orosháza

Ezt a megközelítést csupán akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen okból nem lehet megközelíteni a pince falát.

A megközelítés hátránya, hogy jóllehet belül vizesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő keverékkel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ilyen módon meggátolhatjuk a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés metódusának előirányzása során a következő mutatókat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba préseljük.

Az injektálás hamar elvégezhető eljárás, nincs rossz hatással a fennálló falazat mechanikai stabilitására, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók.

A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig abbamarad a vizesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat előállításával segíthető elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő helyeken esetleg hétköznapi meszelés is jó lesz.

betoninjektáló

Vályogház szigetelése Orosháza vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete teljesen eltér a téglafalak felépítésétől és anyagától, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Orosháza vonzáskörzetében

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését a tapasztalat szerint majdnem mindig a felfagyott járólapok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem előírásszerűen megoldott vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz eredményes elvezetése.

Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes mozgása csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez idővel réseket, problémákat okoz. Nem elhanyagolható gondokat jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mivel egy meleg, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ekkor viszont már csak halogatjuk a bajt, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig tünteti el a valódi bajokat.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A terasznak egy 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben folyamatosan gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok képződnek a felületen.

Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is a célnak megfelelő sarok kiképzéssel.

A lakás és a terasz érintkezési helyein sarokerősítő szalagot javallott beépíteni.

A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

pince penészmentesítése

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Panellakások utólagos vízszigetelése
 • Mélygarázs szigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Talajvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba?

A víz apró pórusokon keresztül kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a salétromos falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy számottevően csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal nagyobb párát idéz elő.

Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően.

Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében?

A fal száradási ideje több körülmény függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Általánosságban azt lehet mondani, hogy egy negyedév alatt már szemmel látható javulás észlelhető.

A lakónak kell-e valamit előkészíteni?

Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e valamennyivel az épület stabilitása?

A lakóház földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása miatt!

Ha profi és időtálló megoldást keres a nedves, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Orosháza környékén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.