Utólagos falszigetelés Nagykanizsa

Utólagos falszigetelés Nagykanizsa

Vizes, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Nagykanizsa övezetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért válasszon minket?

A falátvágásos szigetelés folyamata

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technikákkal (pl. szórt szigetelés), utólagosan hárítja el pincék ázását. Vállalatunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, süllyedő házak javítása végett.

vízszigetelés Nagykanizsa betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Nagykanizsa – ezt kínáljuk

 1. Gyors, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. Majdnem negyedszázados szakmai háttérrel szakszerű munkavégzés.
 3. A piacon létező legmodernebb szerszámok és technológiák a gyors és kedvező áron elérhető munka érdekében.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Országosan végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha ránk bízza az utólagos vízszigetelést Nagykanizsa területén

 • Árainkban nincs trükközés, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Nálunk nincs elhúzódó, nem időben elkezdett munka.
 • A pince vagy lakóépület szigetelése után később is elérhet minket, ha tájékoztatásra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Nagykanizsa

1. Az első munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést külön ennek érdekében tervezett, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat az esetek nagy részében a földfelszín felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alapzattal, és szállítják a talajnedvességet.

Eszközeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget alkot a föld nedvessége és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben fektetjük be a tökéletes zárás végett, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen rettentően sokat számít a kihorganyzó ék alkalmazása, mivel a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ezzel a megoldással a dagadó cement a fal üregeibe is behatol, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Nagykanizsa

Légpórus vakolat Nagykanizsa

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, így a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, ugyanis ez időtálló módon védi meg a fal kívülről látható részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem precíz módon megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Visszatérő kellemetlenségek a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben alkalmazott szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a nem teljes vagy nem jól átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben megjelenő nyílásokat.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, így a szegletekben és a szegélyek mentén is profi módon felvihető a kiválóan záró szigetelés.

Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mentén ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert telepíteni, amelyet meg kell lejtetni a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet ki lehessen juttatni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot.

A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a fent ismertetett lépések végeztével a tartós végeredmény megvalósításához.

ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Nagykanizsa

Ezt a megoldást csak akkor javasoljuk, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése.

A módszer negatívuma, hogy bár belül nedvesedés nem alakul ki, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell kialakítani. Ezt bevetve megszüntethetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának eldöntésekor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal aktuális burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba adagoljuk.

Az injektálás gyorsan végrehajtható eljárás, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyen kivitelezhetők.

A vízszintes falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig véget ér a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat készítésével mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a rejtettebb pontokon esetleg hétköznapi meszelés is megteszi.

ház alap megerősítése

Vályogház szigetelése Nagykanizsa környékén

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Nagykanizsa övezetében

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik szükségessé. A járólapok és a különféle, más típusú burkolatok az esetek többségében egy idő elteltével kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz elvárható minőségű elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez idővel repedéseket, problémákat okoz. Nem elhanyagolható nehézségeket okozhat a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy meleg, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben télen akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő burkolat. Ilyenkor viszont már csak elodázzuk a bajt, mert a tüneti kezelés csak ideig-óráig fedi el a tényleges problémákat.

Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, mert különben folyamatosan problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok alakulnak ki.

Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület lábazatát is, ekkor a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával.

A lakás és a terasz csatlakozási pontjain sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni.

A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Társasházak utólagos szigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés kiküszöbölésére irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Iskolák vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Közintézmények vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
falak megerősítése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A víz apró pórusokon át kerül a falba. Az ilyen kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belsejében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a penészes falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát eredményez.

Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális helyzetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a munka ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal?

A fal száradási ideje több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási körülmények (a levegő hőmérséklete, légnedvesség), a szigeteletlenség kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már észrevehető változás érzékelhetőérezhető.

A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni?

Nem, a szigetelés kivitelezését teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége?

Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal megvágása eredményeképpen!

Ha profi és strapabíró megoldást szeretne a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Nagykanizsa vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.