Utólagos falszigetelés Mosonmagyaróvár

Utólagos falszigetelés Mosonmagyaróvár

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Mosonmagyaróvár régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés lépései

A pince szigetelése utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos módszerrel

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Üdvözöljük weblapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el házak vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást végez ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Mosonmagyaróvár betoninjektálással

Vízszigetelés Mosonmagyaróvár – ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 20 év múlttal a szakmában tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és olcsó munka érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott rendszert választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Mosonmagyaróvár övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, transzparens árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Miután befejeztük a falszigetelést, később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Mosonmagyaróvár

1. Az 1. műveleti fázis a salétromos fal átvágása. Ezt a munkát kifejezetten evégett gyártott, különleges falvágó géppel végezzük. A falat az esetek nagy részében a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület azon részén, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és továbbítják a föld alól származó nedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési fázisban műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva helyezzük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívüli részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése közben a szigetelőlemezen hallatlanul jelentőségteljes a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat az eredeti állapotban konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek tömlőjét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal réseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal réseibe is be tud áramlani, és a megkeményedése után strapabíróbb lesz a szigetelés.

kihorganyzó ékek behelyezése

Légpórus vakolat Mosonmagyaróvár

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem vezeti a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, így a falon marad a vakolat.

A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken javasolt légpórus vakolatra váltani, tudniillik ez hosszú ideig védelmezi a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban található nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még abban az esetben is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem tökéletesen megoldott az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával.

Gyakori bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett bitumenes szigetelőlemez
 • Nem szakszerű vagy egyáltalán nem megvalósított csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sajnos rengeteg kőművest nem érdekel a szakszerűen kivitelezett szigetelés
 • Az épületmozgás kárt tesz a meglévő szigetelésben
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Nem megfelelő rétegrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét?

Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Szükség esetén ki kell bontani a hiányos vagy nem tökéletesen átfedésbe hozott szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a szemünk elé táruló falakat.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben megjelenő repedéseket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Javasolt kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ezzel a kis zugokban és a széleken is ideálisan kivitelezhető a hatékonyan záró szigetelés.

Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de mindenekelőtt mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a helyi körülményektől, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felgyülemlett talajnedvességet ki lehessen juttatni.

A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást.

A külső védőréteg kialakítását követően a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem előírásszerű zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk a korábban leírt lépések befejezését követően a hosszú távú cél eléréséhez.

megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Mosonmagyaróvár

Ezt a megoldást kizárólag akkor tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha a külső oldalról valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz.

Az eljárás negatívuma, hogy bár belül nedvesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Első lépésként le kell verni a régi vakolatot.
 • Ki kell kaparni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel feltartóztathatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés technikájának előirányzása során az alábbi viszonyszámokat kell figyelembe venni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük.

Az injektálás gyorsan végrehajtható módszer, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások könnyedén kivitelezhetők.

A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, ennek eredményeképpen a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, hosszabb távon megszűnik a vizesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat létrehozásával könnyíthető meg, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm.

A felület lefestésekor, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg hagyományos meszelés is megteszi.

betoninjektalo gep

Vályogház szigetelése Mosonmagyaróvár övezetében

Figyelembe véve a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél számításba kell venni az alap mélységét, a vályog nedvességtartalmát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technológiát, akkor, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Mosonmagyaróvár területén

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok többnyire egy idő után megrepednek, letöredeznek, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz megfelelő hatásfokú elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes süllyedése csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Tetemes kellemetlenségeket okozhat a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felmelegszik a járólap, míg januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor azonban már csak halogatjuk a megoldás, mert a ráncfelvarrás csak ideig-óráig tünteti el a meglévő kellemetlenségeket.

Mit tennénk, ha ránk bízná a szigetelési munkát?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jelentkeznek.

Ha nincs más megoldás fel kell szedni az épület lábazatát is, és ilyenkor a terasz szigetelését tovább kell vezetni a lábazatra is megfelelő szélek kialakításával.

A lakás és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot javallott a szigetelésbe építeni.

A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés az alábbi helyeken szorul sokszor korrigálásra

 • Lakóparkok utólagos szigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Téglaház falszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés megszüntetésére irányuló vízszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Gyökérvédelmi vízszigetelés

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Önkormányzatok vízszigetelése
 • Kifőzdék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
salétromos fal szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet?

A nedvesség apró pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a penészes falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, légúti betegségek, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben sokkal több párát eredményez.

Sok időt vesz igénybe a szigetelés kivitelezése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését legtöbbször 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a folyamat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően.

Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében?

A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, légnedvesség), a probléma kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Többnyire helytálló az az állítás, hogy néhány hónap alatt már szemmel látható előrelépés tapasztalható.

Az épület tulajdonosának kell-e valamit előkészíteni?

Nem, a szigetelés megvalósítását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falátvágás alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége?

Az épület földrengés-erőssége nem csökken a fal átvágása miatt!

Amennyiben szakszerű és időtálló megoldást keres a vizes, penészes falak utólag történő vízszigetelésére Mosonmagyaróvár régiójában, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.