Utólagos falszigetelés Kiskunhalas

Utólagos falszigetelés Kiskunhalas

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Kiskunhalas vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért bízzon meg minket a munka elvégzésével?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Vállalkozásunk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. szórt szigetelés), utólag orvosolja házak ázását. Cégünk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása érdekében.

vízszigetelés Kiskunhalas szigetelő lemezzel

Vízszigetelés Kiskunhalas – amit ajánlunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, árajánlat adása.
 2. 2 évtizedes szakmai háttérrel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legkorszerűbb gépek és technológiák a gyors és költséghatékony szolgáltatás érdekében.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk javasolt rendszert választja.
 5. Országosan tevékenykedünk.

Ebben lehet biztos, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Kiskunhalas övezetében

 • Árainkban nincs trükközés, áttekinthető szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • Az épület nedvességmentesítését követően bármikor elérhet minket, ha információra van szüksége, vagy bármilyen kérdése merül fel.

Azonnal hívhat minket, ha a lent látható fotót megérinti egy okostelefonon:

0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Kiskunhalas

1. Az 1. munkafolyamat a penészes fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten ennek érdekében készített, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett 8-10 cm-rel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek kapcsolatba kerülnek az alapzattal, és közvetítik a talajnedvességet.

A gépeink védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is szabályozható.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt nyomunk a kivágott hézagba. Ez már szigetelőréteget képez a föld nedvessége és doh ellen

A szigetelőlemezeket egymással átfedésben illesztjük be a résmentes lezárás céljából, a falból kiálló részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett fontos a kihorganyzó ék használata, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat a kiindulási helyzetében konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával visszük véghez, amelynek csövét behelyezzük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait tökéletesen lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezt követően előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal nyílásaiba is be tud áramlani, és a megkeményedése után tartósabb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Kiskunhalas

Légpórus vakolat Kiskunhalas

A légpórus vakolat olyan nagy nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, ennek következtében a fal nem dobja le emiatt a vakolatot.

A hagyományos vakolatot a salétromos felületeken javasolt légpórus vakolattal lecserélni, mert ez hosszú távon védi meg a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó nevesedés kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben van megépítve egy pince, annál fokozottabb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem jól megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés megoldandó kérdéseivel.

Gyakori komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Régi, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét?

2 lehetőség van: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Szükség esetén el kell távolítani a hiányos vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Ki kell egészíteni a szerkezetekben képződött hasadékokat.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Érdemes kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ezzel a szegletekben és az éleknél is ideálisan megvalósítható az optimálisan záró szigetelés.

Erre a rétegre ajánljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felgyülemlett talajnedvességet le lehessen csapolni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után előírásszerűen döngölve, vissza kell építeni a felbontott lábazatot.

A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell verni, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy az előírások szerint ki tudjon száradni a fal.

Amennyiben nem szűnik meg a fal nedvesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, ennek észlelésekor injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár haladéktalanul el is végezhetünk az előbbi műveletek befejezését követően a hosszú távú végeredmény végett.

ház alap injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Kiskunhalas

Ezt a munkamódszert kizárólag abban az esetben tartjuk kivitelezésre érdemesnek, ha kívülről valamilyen oknál fogva meghiúsult a falszigetelés elvégzése.

Az eljárás negatívuma, hogy jóllehet belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mielőtt bármi egyebet tenne, le kell verni az eddigi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő eleggyel kell lekezelni.
 • A falazat hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyaggal kell kezelni.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd az ismert teknőszigetelést kell készíteni. Ezt bevetve feltartóztathatjuk a pince padlójának nedvesedését.

Utólag kivitelezett falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés technikájának előirányzása során az alábbi viszonyszámokat kell szem előtt tartani:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal fennálló burkolása
 • A talajvíz állása

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, meghatározott távolságokban a szigetelendő anyagba juttatjuk.

Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen megvalósíthatók.

A horizontális falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, és a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig véget ér a nedvesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat előállításával mozdítható elő, amelynek javasolt vastagsága minimum 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de tanácsos páraáteresztő festéket alkalmazni, a rejtettebb helyeken esetleg hétköznapi meszelés is megfelelő.

betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Kiskunhalas régiójában

Mivel a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses eljárást, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk.

Terasz szigetelése Kiskunhalas környékén

A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok többnyire egy idő elteltével megrepednek, szétmorzsolódik, mert nem tökéletes vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz eredményes elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély mozgásához viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat idéz elő. Számottevő gondokat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a burkolat, miközben a téli hónapokban akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Néhány „szakember” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ez azonban kizárólag akkor fogadható el, ha nincs felfagyva az adott járólap. Ilyen esetben viszont már csak halogatjuk a problémát, mert az optikai tuning csak egy darabig fedi el a tényleges kellemetlenségeket.

Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést?

A terasznak egy 1-2%-os lejtéssel kell rendelkeznie, mert különben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a következő időszakokban is fagyáskárok keletkeznek.

Szükség esetén fel kell szedni az épület alapját is, ekkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel.

Az épület és a terasz érintkezési helyein élvédőt tanácsos a szigetelésbe építeni.

A dilatációs osztások betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

utólagos pinceszigetelés

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos falszigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Dohszag elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető összefolyó létesítés
 • Rétegvíz elleni pinceszigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajpára elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
falak megerősítése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba?

A nedvesség kis méretű pórusokon keresztül jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak habarcsjárataiban, ami a víz egyik fő haladási útja.

Milyen hatásai vannak a penészes falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumatikus megbetegedések kialakulása, asztma, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami magasabb fűtési költséget és a lakásban alapvetően nagyobb párát idéz elő.

Időigényes a szigetelés kivitelezése?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését a tapasztalatok alapján 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása?

A fal száradása több tényező függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (a levegő hőmérséklete, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Jellemzően helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már látványos javulás érzékelhetőérezhető.

A szigetelést igénylőnek kell-e valamit előkészíteni?

Nem, a szigetelés végrehajtását az elejétől a végéig mi csináljuk, Önnek nincs teendője.

Falvágásos technológia alkalmazásakor rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbíróképessége?

Az épület földrengés-állósága nem csökken a fal átvágása miatt!

Ha profi és strapabíró megoldást keres a vizes, penészes falak utólagos vízszigetelésére Kiskunhalas vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, keressen minket bizalommal +36 30 2491 291.