Utólagos falszigetelés Dombóvár

Utólagos falszigetelés Dombóvár

Nedves, salétromos, dohos falak szigetelése utólag Dombóvár régiójában, lábazati szigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés menete

A pince szigetelése utólag

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük weblapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan hárítja el pincék nedvesedését. Vállalkozásunk beton injektálást ajánl ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása végett.

vízszigetelés Dombóvár szigetelő lemezzel

Nedvesség elleni szigetelés Dombóvár – ajánlatunk

 1. Rövid időn belüli, műszeres helyszíni felmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. A rendelkezésre álló legmodernebb gépek és alkalmazott technikák a villámgyors és költséghatékony szolgáltatás megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi jótállás az elvégzett munkára, amennyiben az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Vidéken és a fővárosban is vállalunk munkát.

Ebben lehet biztos, ha minket bíz meg a vízszigetelési munkával Dombóvár övezetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható szigetelési ajánlatot adunk.
 • Nem szeretünk hosszú ideig ülni a munkákon, igyekszünk azokat a megállapodás szerint elvégezni.
 • A munka végeztével később is a rendelkezésére állunk, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Tárcsázza számunkat a következő fénykép telefon képernyőjén történő megérintésével:

0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Dombóvár

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a lépést külön erre a célra gyártott, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat legtöbbször a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek érintkeznek az alappal, és keresztülengedik magukon a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek védettek a porral szemben és csökkentett zajkibocsátással rendelkeznek, tetszőleges magasságban lehet velük vágni, illetve a vágás szöge és mélysége is beállítható.

2. Az utólag végzett falszigetelési lépés során műanyag lemezt juttatunk be a falrésbe. Ez már szigetelőréteget alkot a talajnedvesség és penész ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a kiváló vízszigetelés érdekében, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rettentően sarkalatos a kihorganyzó ék bevetése, ugyanis a dagadó cement teljes száradásáig a falat az eredeti állapotban tartja meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával végezzük, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal repedéseit gondosan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, ezután névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Ilyen módon a dagadó cement a fal repedéseibe is bekerül, és keménnyé válása után tartósabb lesz a szigetelés.

injektálásos szigetelés Dombóvár

Légpórus vakolat Dombóvár

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességű vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a talajból már felszívott, különböző sók a falban maradnak, ennek következtében a vakolat nem esik le a falról.

A szokásos vakolatot a nedvesedő helyeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez sokáig védelmezi a fal kívülről látható részét, és kinézetre is tetszetősebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél lejjebb fekszik egy pince, annál fokozottabb a vizesedés veszélye még akkor is, ha a létező leghatékonyabb módon igyekeztünk szigetelni a pincénket.

Ha nem precíz módon megoldott a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor számíthatunk arra, hogy meg kell küzdenünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Visszatérő komplikációk a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Nem az előírásoknak megfelelően vagy egyáltalán nem megvalósított esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Maszek munka, az építőipari ismeretek hiányában, házilag megoldott szigetelés
 • A ház természetes süllyedése megrongálja az alap szigetelését
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése?

Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Ki kell ásni a földet a falak mellett, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Indokolt esetben el kell távolítani a hiányos vagy nem előírásszerűen átlapolt szigetelést.
 • Meg kell szabadítani a földtől a feltáruló falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben jelentkező repedéseket.
 • Hagyni kell száradni a felületeket.

Ajánlott kenhető, üvegszállal erősített anyagot felhordani, ilyen módon a kis zugokban és az éleknél is ideálisan kiépíthető a jól záró szigetelés.

Erre a rétegre tanácsoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mentén tanácsos geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet némi lejtéssel kell kialakítani a vízelvezetés irányában, hogy az összegyűlt talajnedvességet el is lehessen vezetni.

A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot.

A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy eléggé meg tudjon száradni a fal.

Ha ezután is továbbra is vizesedik a pince fala, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő szigetelése miatt van, ezt tapasztalva injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár mindjárt végrehajthatunk az előbbi folyamat lezárása után a tartós végeredmény eléréséhez.

beton injektálása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Dombóvár

Ezt a megközelítést csupán akkor javasoljuk, ha kívülről valamiért meghiúsult a falszigetelés elvégzése.

Az eljárás hátránya, hogy bár belül nedvesedés nem várható, a falak továbbra is nedvesek maradnak.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a fent lévő vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sómentesítő oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a vízszigetelésre általánosan használt teknőszigetelést kell készíteni. Ezzel kiküszöbölhetjük a pince padlójának nedvesedését.

Falszigetelés utólagosan

A később kivitelezett falszigetelés technikájának meghatározásánál a lenti szempontokat kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A fal struktúrája, anyaga és vastagsága
 • A fal pillanatnyi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk.

Az injektálás rövid idő alatt kivitelezhető módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyen elvégezhetők.

A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, és a falak idővel ki tudnak száradni, hosszabb távon félbeszakad a nedvesedés. A nedvesség kipárolgása légpórus vakolat képzésével segíthető elő, amelynek javasolt vastagsága legalább 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető pontokon esetleg hagyományos meszelés is megfelelő.

betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Dombóvár régiójában

Mivel a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ezért a vályogházak utólagos szigetelésénél figyelembe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses módszert, akkor, ha próba injektálást vagy vágást végzünk.

Terasz szigetelése Dombóvár környékén

A terasz vízszigetelését szinte kivétel nélkül a felfagyott burkolatok teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok az esetek többségében egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert hiányos vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése.

Tapasztalataink szerint sűrűn előfordul, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert az épület természetes süllyedése csaknem mindig eltérő a terasz vagy akár egy erkély helyezkedéséhez képest. Ez előbb-utóbb hézagokat, problémákat vált ki. Jelentős nehézségeket jelent a nagy hőmérsékletkülönbség, amit el kell szenvedniük a járólapoknak, mert egy forró, nyári napon nem ritka, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, míg télen akár -15 vagy -20 fok is lehet.

Bizonyos „szakik” ötlete a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva az aktuális burkolat. Ilyenkor azonban már csak elnapoljuk a megoldás, mert a tüneti kezelés csak időszakosan tünteti el a valós kellemetlenségeket.

Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a továbbiakban is fagyáskárok jelentkeznek.

Szükség esetén fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is arra alkalmas sarok kiképzéssel.

A lakás és a terasz érintkezési pontjain sarokerősítő szalagot tanácsos beépíteni.

A dilatációs hézagok betartása mellett nem szabad megfeledkezni a vízorr élvédőről sem.

pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés leggyakoribb területei

 • Lakótelepek utólagos szigetelése
 • Szuterén falszigetelése
 • Téglaház vízszigetelése
 • Erkélyszigetelés
 • Vízbetörés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapos tető vízszigetelés
 • Rétegvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Párolgó talajnedvesség elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Társasházak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Hatósági épületek vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Pincék vízszigetelése

A vízszigetelés általános módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
vizes falak utólagos szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba?

A nedvesség kis méretű pórusokon át jut a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban találhatók meg a falak belső szerkezetében, ami a víz egyik fő haladási útja.

Mik a következményei a salétromos falnak?

Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A penészes fal közvetett hatása az, hogy jelentősen csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakótérben lényegesen nagyobb párát okoz.

Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka?

Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt befejezzük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat a helyszíni körülményektől függően.

Mennyi időt vesz igénybe a fal kiszáradása?

A fal száradása több körülmény függvénye: a fal struktúrája, időjárási feltételek (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Jellemzően ki lehet jelenteni, hogy néhány hónap alatt már észrevehető előrelépés észlelhető.

A szigetelést igénylőnek kell-e bármit tennie?

Nem, a szigetelés végrehajtását A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falátvágás esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben a falak teherbírása?

A lakóház földrengés-erőssége nem lesz rosszabb a fal átvágása eredményeképpen!

Ha professzionális és sokáig tartó megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Dombóvár vonzáskörzetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.