Utólagos falszigetelés Békéscsaba

Utólagos falszigetelés Békéscsaba

Nedves, salétromos, dohos falak utólagos vízszigetelése Békéscsaba vonzáskörzetében, utólagos falszigetelés, injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Miért ajánljuk Önnek a szolgáltatásainkat?

A falátvágásos szigetelés lépései

Pinceszigetelés utólag

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Sokszor feltett kérdések

Üdvözöljük honlapunkon!

Cégünk a legfejlettebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. falvágás), utólagosan orvosolja pincék ázását. Cégünk beton injektálást hajt végre ház alap megerősítésére, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Békéscsaba betoninjektálással

Nedvesség elleni szigetelés Békéscsaba – cégünk jellemzői

 1. Rövid időn belüli, speciális berendezésekkel elvégzett állapotfelmérés, tájékoztatás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes iparágban eltöltött idővel tartós nedvesség megszüntetés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a villámgyors és kedvező áron elérhető szolgáltatás megvalósításához.
 4. 1 évtizednyi garancia az elvégzett munkára, amennyiben az általunk legkedvezőbbnek ítélt rendszert választja.
 5. Országosan vállalunk munkát.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Békéscsaba vonzáskörzetében

 • A szigetelési munkadíjon utólag sem változtatunk, átlátható árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Az épület nedvességmentesítését követően később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy csak kérdezni szeretne valamit.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket:

vizszigetelés telefonszám

Szigetelés falvágással Békéscsaba

1. Az 1. munkafolyamat a salétromos fal átvágása. Ezt a lépést speciálisan erre a célra gyártott, különleges falvágó berendezéssel végezzük. A falat túlnyomórészt a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legoptimálisabb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a lábazattal, és közvetítik a föld alól származó nedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, vágásmagasságuk kalibrálható, illetve a vágás szöge és mélysége is koordinálható.

2. Az utólag végzett falszigetelési művelettel műanyag lemezt nyomunk a falrésbe. Ez már záró réteget képez a talajnedvesség és salétrom ellen

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva illesztjük be a résmentes lezárás érdekében, a falon kívülre kilógó részeket vakolás előtt sem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése alatt a szigetelőlemezen módfelett jelentőségteljes a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement makulátlan száradásáig a falat eredeti állapotában őrzi meg.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával valósítjuk meg, amelynek tömlőjét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal hézagjait alaposan lezárjuk mindkét oldalon gyorsan kötő malterral, utána pedig előírt nyomással bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is benyomul, és a megkötést követően strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos vízszigetelés Békéscsaba

Légpórus vakolat Békéscsaba

A légpórus vakolat olyan magas nedvszívó képességgel rendelkező vakolat, amely nem továbbítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falszerkezetben maradnak, így a falon marad a vakolat.

A korábban alkalmazott vakolatot a nedvesedő helyeken érdemes légpórus vakolattal lecserélni, mivel ez időtálló módon védelmezi a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban megbúvó vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél alacsonyabban fekszik egy pince, annál kézzelfoghatóbb a nedvesedés veszélye még akkor is, ha a lehető legjobban próbáltuk szigetelni a pincénket.

Ha nem jól megvalósított az eső és a rétegvíz elvezetése, akkor előbb-utóbb szembe kell néznünk a pinceszigetelés nehézségeivel.

Gyakori bonyodalmak a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott esővíz-elvezetés
 • Magas talajvíz
 • Fusiban elvégzett munka, sok kőműves nem tud megfelelő szigetelést kialakítani
 • Az épületmozgás károsítja a kialakított szigetelést
 • Nem az adott alkalmazáshoz kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegsorrendben alkalmazott szigetelés

Hogyan kell jól szigetelni utólag a pincét?

Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

A pince utólag történő szigetelése kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, és le kell menni a pince alapzatáig.
 • Ahol szükséges, ki kell bontani a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Le kell pucolni a szemünk elé táruló falfelületeket.
 • Pótolni kell a szerkezetekben jelentkező hasadékokat.
 • Időt kell adni a felületek szikkadásához.

Tanácsos kenhető, üvegszál erősítésű anyagot alkalmazni, ilyen módon a szegletekben és a szegélyek mentén is ideálisan felvihető a kiválóan záró szigetelés.

Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de különösen mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát az adott viszonyoktól, pl. a talajtól függően kell megválasztani.

A fal mellett ajánlott geotextíliával körbetekert drénrendszert elhelyezni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés iránya felé, hogy a felhalmozott talajnedvességet ki lehessen juttatni.

A kiásott gödör visszatemetése után helyesen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott térburkolást.

A kívül végzett munkákat befejezve a pince falát belülről is kezelni kell, a penészes vakolatot le kell bontani, el kell távolítani a sót, és légpórus vakolatot kell felvinni, hogy megfelelően meg tudjon száradni a fal.

Ha utána is azt látja, hogy a pincefal nedves marad, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem kielégítő szigetelése miatt van, és ilyenkor injektálásos módszert kell alkalmazni, amelyet akár rögtön el is végezhetünk a fent ismertetett folyamat végeztével a hosszú távú cél eléréséhez.

ház süllyedés megállítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Békéscsaba

Ezt a munkamódszert csupán abban az esetben javasoljuk, ha kívülről valamilyen oknál fogva nem lehet hozzáférni a pincefalhoz.

A megközelítés árnyoldala, hogy bár belül vizesedés nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Mindenekelőtt le kell verni a meglévő vakolatot.
 • Ki kell pucolni a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • Ezeket a felületeket sótalanító vegyülettel kell lekezelni.
 • A kőműves munkák hiányosságainak helyrehozása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell készíteni. Ilyen módon meggátolhatjuk a pince padlózatának nedvesedését.

Utólagos falszigetelés

A később kivitelezett falszigetelés eljárásának előirányzása során a következő műszaki paramétereket kell szem előtt tartani:

 • A méréssel meghatározott nedvesség és sószennyezettség
 • A falszerkezet anyaga és vastagsága
 • A fal meglévő burkolása
 • A talajvíz állása

Talajvíz elleni szigetelés injektálással

Az injektálásos szigetelés művelete közben a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba adagoljuk.

Az injektálás gyorsan megvalósítható módszer, nem gyengíti jelentősen a meglévő falszerkezetet, és a szigetelési síkváltások könnyedén elvégezhetők.

A horizontális falszigeteléssel ellent lehet állni a víznek, így a falak egy meghatározott idő után ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig leáll a nedvesedés. A nedvesség távozása légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága minimum 3 cm.

Amikor lefestjük a falfelületet, nem javasolt glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a nem túl könnyen észrevehető helyeken esetleg közönséges meszelés is megteszi.

betoninjektáló

Vályogház szigetelése Békéscsaba környékén

Tekintve, hogy a vályogházak falstruktúrája egészen más, mint a manapság épített házaké, ebből adódóan a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet alkalmazni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást alkalmazunk.

Terasz szigetelése Békéscsaba vonzáskörzetében

A terasz vízszigetelését a legtöbb esetben a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A kültéri csempék és a különféle, más típusú burkolatok többnyire egy idő után kettéhasadnak, szétmorzsolódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a víz útjának elzárása, illetve a víz hatékony elvezetése.

Sajnos nem ritka probléma, hogy teljesen hiányzik a dilatáció, ami amiatt probléma, mert a ház természetes mozgása csaknem mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez képest. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat idéz elő. Meghatározó kellemetlenségeket jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, mivel egy forró, nyári napon gyakorta előfordul, hogy 60-70 fokra felhevül a csempe, miközben a téli hónapokban akár -20 fok alá is mehet a hőmérséklet.

Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, viszont ez csak akkor lehet jó, ha nincs felfagyva az adott burkolat. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak egy darabig tünteti el a valós hiányosságokat.

Hogyan csinálnánk mi a tartós szigetelést?

A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtetést kell biztosítani, máskülönben mindig problémát fog okozni a nedvesség, és a jövőben is fagyáskárok jönnek létre.

Ha nincs mit tenni fel kell bontani az épület alapját is, és ilyenkor a terasz szigetelését rá kell lógatni a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával.

A lakás és a terasz csatlakozási helyein sarokerősítő szalagot ajánlott beépíteni.

A dilatációs rések betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt.

pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Családi házak utólagos falszigetelése
 • Szuterén vízszigetelése
 • Vert fal falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Vízbetörés elhárítására irányuló szigetelés
 • Mélyépítési talajnedvesség elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Vízszigetelés felújítás
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Családi házak vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Óvodák vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Éttermek vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés alkalmazott módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
pinceszigetelés utólag

Sokszor feltett kérdések

Hogyan kerül a nedvesség a falba?

A nedvesség kicsiny pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát.

Mik a következményei a nedves falnak?

Emberre közvetlenül kifejtett hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés.

A salétromos fal hosszabb távú hatása az, hogy meghatározó nagyságrenddel csökken a fal szigetelőképessége, ami nagyobb fűtési költséget és a lakásban sokkal több párát eredményez.

Sok időt vesz igénybe a vízszigetelési munka?

Átlagos méretű családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen megközelíthető, különleges helyzetekben, vagy nagy épület esetén a műveletsorozat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi ideig tart, amíg kiszárad a fal?

A fal száradási ideje több tényező függvénye: falszerkezet, időjárási viszonyok (külső hőmérséklet, páratartalom), a probléma kiterjedtsége a szigetelés elkezdésének pillanatában. Többnyire helytálló az az állítás, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető javulás érzékelhetőérezhető.

A lakónak kell-e valamit előkészíteni?

Nem, a szigetelés kivitelezését A-tól Z-ig mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falvágásos technológia esetén rosszabb lesz-e bármilyen mértékben az épület teherbírása?

A pince földrengés-állósága nem lesz rosszabb a fal megvágása következtében!

Ha szakszerű és strapabíró megoldást keres a nedves, penészes falak utólagos vízszigetelésére Békéscsaba övezetében, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, hívja központi ügyfélszolgálatunkat +36 30 2491 291.