Utólagos falszigetelés Acsa

Utólagos falszigetelés Acsa

Nedves, salétromos, penészes falak szigetelése utólag Acsa vonzáskörzetében, lábazati szigetelés, injektálással, a fal penészesedésének megszüntetése érdekében +36 30 2491 291.

Miért gondoljuk, hogy nálunk találja meg a végleges megoldást?

A falátvágásos szigetelés folyamata

Pinceszigetelés utólagosan

Talajnedvesség elleni szigetelés injektálásos eljárással

Vályogház szigetelése

Terasz szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Köszöntjük honlapunkon!

Cégünk a legnaprakészebb, bontás nélküli technológiákkal (pl. injektálás), utólagosan szünteti meg pincék vizesedését. Vállalkozásunk beton injektálást hajt végre ház süllyedésének megállítására, megsüllyedt alap javítása céljából.

vízszigetelés Acsa betoninjektálással

Vízszigetelés Acsa – ajánlatunk

 1. Akár 48 órán belüli, műszeres állapotfelmérés, tanácsadás, ajánlatkészítés.
 2. 2 évtizedes szakmai tapasztalattal tökéletes minőségű szigetelés.
 3. Az elérhető legmodernebb berendezések és alkalmazott technikák a rövid idő alatt elvégzett és pénztárcabarát munka megvalósításához.
 4. 10 év jótállás az elvégzett munkára, ha az általunk optimálisnak tartott megoldást választja.
 5. Egész Magyarország területén végzünk falszigetelést.

Az alábbiakat spórolhatja meg magának, ha nem mástól rendeli meg a szigetelés végrehajtását Acsa övezetében

 • Nincsenek rejtett költségek, áttekinthető árajánlat alapján dolgozunk.
 • Ügyfeleink bizalmát a megbeszélt ütemezés betartásával hálájuk meg.
 • Nem tűnünk el a munka elvégzése után, később is hívhat minket, ha szaktanácsra van szüksége, vagy a véleményünkre kiváncsi egy adott problémával kapcsolatban.

Az alábbi kép érintőképernyős telefonon történő megérintésével azonnal tárcsázhat minket: 0-24 ügyfélszolgálat

Utólagos vízszigetelés falátvágással Acsa

1. Az 1. lépés a salétromos fal megvágása. Ezt a munkát kifejezetten ennek érdekében tervezett, egyedi falvágó gépegységgel végezzük. A falat általában a talajszint felett néhány centiméterrel vágjuk meg vagy tereprendezést követően az épület olyan pontján, ahol a szigetelés a legjobb helyen helyezkedik el. Azokat a főfalakat és válaszfalakat kell vágni, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak az alapzattal, és keresztülengedik magukon a talajnedvességet.

Az általunk alkalmazott készülékek por- és zajvédettek, állítható a vágási magasság, illetve a vágás szöge és mélysége is vezérelhető.

2. Az utólagos vízszigetelés fázisban műanyag lemezt préselünk a kivágott hézagba. Ez már záró réteget alkot a földből felszívott nedvesség és doh ellen.

A szigetelőlemezeket egymással átlapolva fektetjük be a tökéletes zárás céljából, a falon kívüli részeket nem szabad levágni.

3. A vízszigetelés telítése során a szigetelőlemezen rendkívül lényeges a kihorganyzó ék elhelyezése, ugyanis a dagadó cement tökéletes száradásáig a falat eredeti állapotában konzerválja.

A vágási hely telítését bespriccelő pumpával hajtjuk végre, amelynek csövét beillesztjük a fal egyik oldalán. A fal réseit nagyon ügyelve lezárjuk mindkét oldalon gyorskötésű malterral, majd névleges nyomáson bespricceljük az előre bekevert dagadó cementet.

Így elérjük, hogy a dagadó cement a fal nyílásaiba is bekerül, és keménnyé válása után strapabíróbb lesz a szigetelés.

utólagos falszigetelés injektálással Acsa

Légpórus vakolat Acsa

A légpórus vakolat olyan magas páraszívó képességgel rendelkező vakolat, amely taszítja a nedvességet, így a földből felszívott, különféle sók a falon belül maradnak, ennek következtében a falon marad a vakolat. A megszokott vakolatot a salétromos felületeken tanácsos légpórus vakolattal lecserélni, tudniillik ez hosszú ideig védi meg a fal külső részét, és esztétikailag is szebb, festhető felületté válik, a falban rejtező vizes réteg kiszárad.

Pinceszigetelés utólag

Minél mélyebben található egy pince, annál kézzelfoghatóbb a vizesedés veszélye még abban az esetben is, ha a létező legmodernebb eszközökkel igyekeztünk szigetelni a pincénket. Ha nem tökéletesen megvalósított a csapadékvíz és a rétegvíz elvezetése, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kell szembesülnünk a pinceszigetelés problémájával. Gyakori bökkenők a pince szigetelésénél:

 • Több éve betett, elöregedett kátránypapír
 • Szakszerűtlen vagy egyáltalán nem megoldott csapadékelvezetés
 • Magas talajvíz
 • Nem szakemberre bízott munka, a helyes szigetelés megvalósítási módjának mellőzése
 • A ház természetes süllyedése károsítja a kialakított szigetelést
 • Helytelenül kiválasztott szigetelőanyag
 • Helytelen rétegrendben felhelyezett szigetelés

A pince megfelelő szigetelésének kivitelezése? Két lehetőség kínálkozik erre: kívülről vagy belülről

Utólagos pinceszigetelés kívülről

 • Körbe kell ásni a pincét a falak mentén, kezdve a lábazattal, egészen a pince alapjáig.
 • Ha a munka úgy igényli le kell szedni a nem végig elhelyezett vagy helytelenül átlapolt szigetelést.
 • Meg kell tisztítani a megjelenő falakat.
 • Ki kell tölteni a szerkezetekben mutatkozó üregeket.
 • Várni kell, hogy megtudjanak száradni a falak.

Tanácsos kenhető, üvegszállal erősített anyagot használni, ilyen módon a szegletekben és a szegélyek mentén is maradéktalanul felvihető a jól záró szigetelés. Erre a rétegre javasoljuk hőszigetelés, de főleg mechanikai védelem gyanánt felragasztani egy zárt cellás szigetelőlemezt, amelynek vastagságát a felderített állapottól, pl. a talajtól függően kell megválasztani. A fal mentén javasolt geotextíliával körbetekert drénrendszert fektetni, amelyet lejtősen kell elhelyezni a vízelvezetés irányában, hogy a felhalmozott talajnedvességet el is lehessen vezetni. A fal mellől eltávolított föld visszalapátolása után precízen döngölve, újra kell építeni/betonozni stb. a felbontott lábazatot. A falszerkezet külső védelmének felépítése után a pince falát belülről kell védelemmel ellátni, a penészes vakolatot le kell bontani, sótalanítani kell, és légpórus vakolatot kell kialakítani, hogy eléggé ki tudjon száradni a fal. Amennyiben folytatódik a fal vizesedése, akkor ez a fal alatt lévő szigetelő sáv nem megfelelő zárása miatt van, ez esetben injektálásos módszert kell bevetni, amelyet akár rögtön végrehajthatunk a korábban leírt műveletek végeztével a tartós cél érdekében. megsüllyedt alap javítása

Utólagos pinceszigetelés belülről – Acsa

Ezt a megközelítést csupán abban az esetben tanácsoljuk, ha kívülről valamilyen okból meghiúsult a falszigetelés elvégzése. Az eljárás hátránya, hogy bár belül beázás nem várható, a falak vizesedése nem szűnik meg.

 • Az első művelet, hogy le kell verni a régi vakolatot.
 • Meg kell tisztítani a fugákat 1-2 cm mélységben.
 • A megtisztított felületeket sótalanító oldattal kell lekezelni.
 • A kőműves munkák pótlása után kenhető szigetelőanyagot kell felhordani.
 • A leszigetelt falat légpórus vakolattal kell bevakolni, majd a teraszok szigetelésénél is gyakran alkalmazott teknőszigetelést kell kialakítani. Ezáltal elkerülhetjük a pince padlójának vizesedését.

Utólagos falszigetelés

Az utólagos falszigetelés technikájának eldöntésekor a lenti műszaki paramétereket kell bekalkulálni:

 • Mért nedvesség és sószennyezettség
 • A fal konstrukciója, anyaga és vastagsága
 • A fal jelenlegi burkolása
 • A talajvíz magassága

Talajnedvesség elleni injektálásos szigetelés

Az injektálásos szigetelés során a szigetelőanyagot nagy nyomáson, megadott térközönként a szigetelendő anyagba préseljük. Az injektálás hamar elvégezhető művelet, az aktuális falszerkezet szilárdságát nem csökkenti, és a szigetelési síkváltások nehézség nélkül megvalósíthatók. A vízszintes falszigeteléssel a nedvesség útja lezárható, így a falak idővel ki tudnak száradni, nagyobb időtávlatban pedig véget ér a vizesedés. A nedvesség eltűnése légpórus vakolat létrehozásával mozdítható elő, amelynek ajánlott vastagsága legalább 3 cm. A felület lefestésekor, nem ajánlott glettelés, de célravezető nedvességáteresztő festék bevetése, a kevésbé szem előtt lévő pontokon esetleg közönséges meszelés is megteszi. betoninjektálás géppel

Vályogház szigetelése Acsa vonzáskörzetében

Tekintve, hogy a vályogházak falszerkezete össze sem hasonlítható a ma épített házakéval, ennek eredményeképpen a vályogházak utólagos szigetelésénél tekintetbe kell venni az alap mélységét, a vályog vízzel impregnáltságát, és lehet használni az injektálásos, falvágásos vagy lemezbeveréses technikát, abban az esetben, ha próba injektálást vagy vágást hajtunk végre.

Terasz szigetelése Acsa övezetében

A terasz nedvességgel szembeni szigetelését többnyire a felfagyott csempék teszik elkerülhetetlenné. A járólapok és a különböző, egyéb burkolatok túlnyomórészt egy idő után kettéhasadnak, zúzódik, mert nem megfelelően kivitelezett vagy egyáltalán nem megoldott a vízszigetelés, illetve a víz hatékony elvezetése. Gyakran okoz gondot, hogy tökéletesen hiányzik a dilatáció, ami azért okoz gondot, mert az épület természetes mozgása szinte mindig más a terasz vagy akár egy erkély süllyedéséhez viszonyítva. Ez előbb-utóbb réseket, problémákat vált ki. Súlyos gondokat jelent a nagy hőingadozás, amelynek a burkolatok ki vannak téve, hiszen egy meleg, nyári napon megeshet, hogy 60-70 fokra felmelegszik a csempe, miközben januárban vagy februárban akár -15 vagy -20 fok is lehet. Bizonyos „szakik” megoldási javaslata a ráburkolás és a kiszilózás szokott lenni, ami viszont csak akkor hoz megfelelő eredményt, ha nincs felfagyva a meglévő járólap. Ekkor azonban már csak elnapoljuk a problémát, mert a ráncfelvarrás csak időszakosan rejti el a meglévő kellemetlenségeket.

Hogyan javasoljuk mi a megfelelő terasz szigetelés kivitelezését? A teraszburkolatnak 1-2%-os lejtést kell adni, máskülönben mindig gondunk lesz a vízelvezetéssel, és a továbbiakban is fagyáskárok jönnek létre. Ha úgy diktálja a szükség fel kell szedni az épület lábazatát is, ebben az esetben a terasz szigetelését rá kell hajtani a lábazatra is a célnak megfelelő szélek kialakításával. A lakóház és a terasz kapcsolódási helyein sarokerősítő szalagot javallott beépíteni. A dilatációs hézagok betartása mellett biztosítani kell a terasz szélén a vízorrt. pinceszigetelés körbeásással

A vízszigetelés rendszeresen visszatérő problémái

 • Panellakások utólagos szigetelése
 • Pince vízszigetelése
 • Vályogház falszigetelése
 • Terasz szigetelése
 • Penészesedés elhárítására irányuló falszigetelés
 • Mélyépítési talajvíz elleni vízszigetelés
 • Lapostető rétegrend előírásszerű kialakítása
 • Talajvíz elleni szuterén szigetelés
 • Magas tető vízszigetelés
 • Talajvíz párolgása elleni vízszigetelés (ahol nincs pince)
 • Tavak és kerti tavak szigetelése

Leggyakrabban szigetelt épülettípusok

 • Lakóparkok vízszigetelése
 • Oktatási intézmények vízszigetelése
 • Bölcsödék vízszigetelése
 • Állami hivatalok vízszigetelése
 • Büfék vízszigetelése
 • Szuterének vízszigetelése

A vízszigetelés szokásos módszerei

 • Szigetelés falvágással
 • Magas nyomású injektálás
 • Szórt szigetelés
 • Bitumenes lemez (GV lemez) szigetelés
 • Drénrendszer kiépítése
 • Falszárítás, kenhető szigetelés felhordása
salétromos fal szigetelése

Rendszeresen előforduló kérdések

Hogyan szívja fel a fal a nedvességet? A víz kicsiny pórusokon át kerül a falba. Ezek az ún. kapillárisok nagy számban lelhetők fel a falak belső szerkezetében, ez jelenti a nedvesség legfontosabb behatolási útvonalát.

Milyen hatásai vannak a salétromos falnak? Emberre gyakorolt hatásai pl. a reumára való fogékonyság elősegítése, légúti betegségek, köhögés. A penészes fal közvetett hatása az, hogy nagy mértékben csökken a fal szigetelőképessége, ami megnövekedett fűtési költséget és a lakásban lényegesen nagyobb párát eredményez.

Mennyi ideig tart a vízszigetelési munka? Egy átlagos családi ház vízszigetelését általában 4-5 nap alatt elkészítjük. Nehezen elérhető, speciális esetekben, vagy a megszokottnál nagyobb ház/építmény esetén a folyamat ennél tovább is tarthat az adott tényezők tükrében.

Mennyi idővel kell számolni a fal száradása tekintetében? A fal száradása több faktor függvénye: a fal struktúrája, időjárási körülmények (külső hőmérséklet, páratartalom), a gond kiterjedtsége a szigetelés kezdetekor. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy akár 2-3 hónap alatt már észrevehető változás tapasztalható.

Az épület tulajdonosának kell-e bármit előkészíteni? Nem, a szigetelés megvalósítását teljes egészében mi csináljuk, Önre nem hárul semmilyen feladat.

Falvágásos technológia alkalmazásakor csökken-e bármilyen mértékben az épület teherbírása? Az épület földrengés-állósága nem lesz rosszabb a falvágás miatt!

Ha szakszerű és hosszú távon tartós megoldást keres a salétromos, penészes falak utólagos vízszigetelésére Acsa területén, lábazati szigetelésére és utólagos falszigetelésre a penész ellen, ne habozzon tárcsázni a következő számot +36 30 2491 291.