Salétromos fal szigetelés

Salétromos fal

Mitől salétromos a fal?

A fal salétromosságának oka általában a fal által a talajból felszívott nedvesség, amelyet a hagyományos bitumen szigetelés hiánya vagy elöregedése okoz. Ez a nedvesség azon túlmenően, hogy rendkívüli mértékben rontja a fal szigetelőképességét.

Salétromos fal javítása, nedves, penészes falak utólagos vízszigetelése, utólagos falszigetelés beton injektálással, penész ellen +36 30 2491 291.

Érintőképernyős telefonjáról azonnal tárcsázhat minket az alábbi fotó megérintésével:
vizszigetelés utólag

A talajból felszívott nedvességből idővel elpárolog a víz, és megmaradnak az ásványi sók, amelyek a salétromos hatást okozzák. Ezek aztán kárt tesznek nem csak a falszerkezetben, hanem a helyiségekben található bútorokban is.

Az intenzív fűtés sem orvosolja a „kitáskásodott vakolat” problémáját, inkább csak elodázza a megoldást, tüneti kezelést jelent.

A jelenség számos betegség kialakulásához is vezethet. Salétromos fal okozta betegségek lehetnek például az ízületi problémák, az allergiás tünetek vagy a reuma.

megtisztított fal

Salétromos fal javítása

Sokan kérdezik tőlünk, hogy hogyan lehetséges a salétromos fal kezelése házilag? A salétromos fal javítása házilag az alábbi eljárással végezhető el:

1. A nedves falfelület behatárolása után el kell távolítani azt a felületet és annak közvetlen környezetét, amelyben már kárt tett a nedvesség. Ez történhet spaklival, kalapáccsal, erős szőrzetű kefével (gyökérkefével vagy drótkefével), de megeshet, hogy a fal olyan mértékben károsodott, hogy egészen a tégláig meg kell tisztítani.

2. A megtisztított felületre salétromeltávolítót kell spriccelni, vagy kiterjedt károsodás esetén vastagon fel kell hordani a felületre.

3. Némi várakozási idő elteltével, ha a fal igényli, a folyamatot meg kell ismételni.

4. A salétromos fal vegyszeres kezelése után a maradványokat gondosan el kell távolítani, és hagyni kell, hogy a fal teljesen megszáradjon.

A fal megtisztítása, előkészítése után jöhet a tényleges falvédelem. Ennek módjai:

– Lyukak fúrása a falba kb. 15 cm-es távolságban raszterben, és az utólagosan szigetelő anyag (pl. Mc- Hsl vagy sikoxángyanta stb.) injektálása a lyukakba. A lyukak mélységét és távolságát a falvastagság határozza meg, pontos méréssel lehet meghatározni. A falak szigetelése egy oldalról történik viszont a befejezés a falak kezelése történhet egy oldalról is, de ajánlatos mindkét oldalról elvégezni a beavatkozást, pl. vakolatcsere.

– Az utólagos falszigetelési technológiák csúcstechnikája a falfűrészelés vagy falvágás, amely erre a célra gyártott falvágó berendezéssel történik. Tapasztalataink szerint ez a megoldás a legjobb hosszú távon, ezért ennek alkalmazását szoktuk javasolni. A falvágás technológiáját külön pontban ismertetjük.

Salétromos fal szigetelés 1

Néhány gyakori kérdés a témával kapcsolatban:

Kérdés: Lehetséges salétromos fal kezelése sósavval?

Válasz: Hallottunk ilyet kőművestől, de mi nem ezt a megoldást javasoljuk a probléma tartós megoldásához.

Kérdés: Lehetséges salétromos fal festése?

Válasz: Igen, de kidobott pénz.

Kérdés: Lehetséges salétromos fal vakolása?

Válasz: Igen, de ez is csak pazarlás.

Kérdés: Lehetséges salétromos fal burkolása?

Válasz: Igen, de először meg kell szüntetni a problémát, különben ez is csak tüneti kezelés lesz.

Ha profi megoldást keres salétromos fal javítására, nedves falak utólagos vízszigetelésére, akkor hívjon minket bizalommal +36 30 2491 291.

error: Content is protected !!